Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Privacy Policy

The website disinfaux.fyi is property of DISINFAUX SOCIAL ENTERPRISE and contains certain information about the activities, the goals and the work of the enterprise.

At Disinfaux Collective, we pay great attention to the protection of the privacy and the personal data of our website’s visitors. Our website has been created having as a priority the safety and protection of its visitors personal data.

This particular Privacy Policy is fully compatible with EU’ s General Data Protection Regulation on the protection of natural persons with regard to the processing of personal data and on the free movement of such data (ΕΕ/2016/679) as well as the Greek Legislation (ν. 4624/2019) and it aims to inform you on the data that are collected about you during your visit to our website.

1. Authorized controller

The “controller” of the personal data collected during the use of the specific website is DISINFAUX SOCIAL ENTERPRISE (hereinafter “We”, “Disinfaux Collective”, “Disinfaux”, “disinfaux.fyi”). At the terms below, you will find important information regarding the type and the use of personal data that are being collected, their protection and your rights as owners of these data.

For any clarification you can contact us via e-mail at [email protected]

2. Which data are considered personal?

Based on the existent legislation (EU’ s General Data Protection Regulation 2016/679/ΕΕ and l. 4624/2019) personal data is any information that relates to an identified or identifiable living individual. Information relating to legal entities and groups of persons or information of a statistical nature, from which it is not possible to identify or refer to an identifiable person, does not fall into this category and is excluded from the scope of the relevant legislation.

3. Which personal data do we collect?

When you visit disinfaux.fyi you do not have to disclose any personal information to us, nor do we collect any data about you without your permission.

The only data we collect (always with your explicit consent) is:

  1. Data that you provide to us by filling in the forms found at disinfaux.fyi (contact form, share material form), writing us an e-mail at any one of our e-mail addresses appearing in disinfaux.fyi.
  2. Data that you provide to us in person, via the phone or our social media accounts.
  3. Analytics Data – Statistics related to the traffic of our website that are collected using first-party cookies and other mechanisms through the Matomo service.

The data collected is:

  • Anonymized User Ip address
  • User ID (replaced by a pseudonym)
  • Date and time of the request
  • Title of the page being viewed (Page Title)
  • URL of the page being viewed (Page URL)
  • URL of the page that was viewed prior to the current page (Referrer URL)
  • Screen resolution being used
  • Time in local user’s timezone
  • Files that were clicked and downloaded
  • Links to an outside domain that were clicked
  • Pages generation time (the time it takes for webpages to be generated by the webserver and then downloaded by the user)
  • Location of the user: country, region, city (approximate based on the anonymized ip)
  • Main Language of the browser being used (Accept-Language header)
  • User Agent of the browser being used (User-Agent header)

The reason we have selected to use Matomo Analytics tool is that it collects data about our website and its visitors without compromising their privacy.

Among the data listed above, the only ones that could be considered personal are the User ID and the User IP address. In order to protect your privacy we have enabled the following features:

Ip anonymization: This means Matomo stores in the database each new visitor IP address (ipv4 or ipv6 format) with the last 2 bytes removed to protect your privacy. Since your IP is anonymized only your approximate geolocation is recorded.

User ID replacement by a pseudonym: Anonymising the User ID makes the User Id pseudo-anonymous, which means it can’t be easily identified to a specific user.

In order to collect this data, Matomo places cookies. You can read more about Matomo’ s cookies in our Cookie Policy.

4. Purpose, use, time, storage and processing of your personal data

The personal data you provide to us (see Section 3.1, 3.2), is used only for the needs of communication with you and for your better support / service. We do not disclose, transmit or make your information accessible to third parties.

We may disclose aggregate or non-personally identifiable information to third parties in order to be able to develop our platform content and services or to provide services related to our platform, such as maintenance, operational and computer services . Please note that in no case do we disclose your contact information to third parties.

We keep your personal data for the absolutely necessary period of time to fulfill the above processing purposes. This period does not exceed 5 years. If you revoke your consent to the collection and processing of your personal data, we will delete your data from our electronic and physical files.

Data Analytics (see Section 3.3), are collected in order to analyse the behaviour of the website visitors to identify potential pitfalls; not found pages, search engine indexing issues, which contents are the most appreciated… Once the data is processed (number of visitors reaching a not found pages, viewing only one page…), we use Matomo’ s reports to take action, for example change the layout of the pages, publishing new content… etc.

The processing of personal data with Matomo is based on explicit consent. Your privacy is our highest concern. That’s why we will not process any personal data with Matomo unless you give us clear explicit consent.

The data received through Matomo are sent to:

  • Disinfaux Collective (DISINFAUX SOCIAL ENTERPRISE)
  • Our service provider: IpHost (PROKOPIOU A. TOYLKARIDIS X. O.E.) –  [email protected]

Matomo data is hosted in Greece.

We are keeping the data captured within Matomo for a period of one year.

More information about Matomo Analytics can be found in Matomo Privacy Policy.

5. Your rights regarding the processing of data concerning you

Access to your data: Access to your data: Whenever you request it, you can access the data you have provided to us by contacting us via our contact form here.

Right of correction: Whenever you want you can correct, complete and update the data you have given us by contacting us via our contact form here.

Right to delete: If you wish you can ask us to delete the personal data you have given us by contacting us via our contact form here.

We commit to make every effort to respond to your request within thirty days of its receipt.

Πολιτική Απορρήτου

O ιστότοπος disinfaux.fyi αποτελεί ιδιοκτησία της DISINFAUX ΚΟΙΝΣΕΠ και περιέχει διάφορες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες, τους στόχους και το έργο της επιχείρησης.

Στη Disinfaux αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στην προστασία της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/χρηστών του ιστότοπού μας και των υπηρεσιών μας εν γένει. Ο ιστότοπός μας έχει δημιουργηθεί έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών του.

 

Η παρούσα πολιτική Απορρήτου είναι απολύτως συμβατή με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (ΕΕ/2016/679) και την Ελληνική Νομοθεσία (ν. 4624/2019) και αποσκοπεί στο να σας ενημερώσει σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγονται για εσάς κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπό μας.

1. Υπεύθυνος φορέας

Υπεύθυνος επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για τις ανάγκες λειτουργίας του παρόντος ιστοτόπου είναι η DISINFAUX ΚΟΙΝΣΕΠ (εφ’εξής “Εμείς”, “disinfaux.fyi”, “Disinfaux Collective”)

Στους παρακάτω όρους θα βρείτε σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά στο είδος, στο σκοπό της χρήσης των προσωπικών δεδομένων σας, την προστασία τους, αλλά και τα δικαιώματά σας ως υποκείμενα των δεδομένων αυτών.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected]

2. Ποια δεδομένα θεωρούνται προσωπικά;

Ως προσωπικά δεδομένα νοούνται από την οικεία νομοθεσία (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 2016/679/ΕΕ και ν. 4624/2019) μόνο εκείνες οι πληροφορίες που αφορούν ένα προσδιορισμένο ή – επί τη βάσει κάποιων χαρακτηριστικών – προσδιορίσιμο φυσικό πρόσωπο (υποκείμενο των δεδομένων). Πληροφορίες που αφορούν νομικά πρόσωπα και ομάδες προσώπων ή πληροφορίες στατιστικού χαρακτήρα, από τις οποίες δεν είναι δυνατή η αναγωγή σε προσδιορισμένο ή προσδιορίσιμο φυσικό πρόσωπο, δεν εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας.

3. Ποια προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε εμείς;

Κατά την επίσκεψή σας στον ιστότοπο disinfaux.fyi δεν υποχρεούστε να μας αποκαλύψετε οποιεσδήποτε προσωπικές πληροφορίες, ούτε συλλέγουμε κανενός είδους δεδομένα για εσάς χωρίς την άδεια σας.

Τα μόνα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε (πάντα έχοντας τη ρητή συγκατάθεσή σας) είναι:

  1. Δεδομένα που μας παραχωρείτε εσείς συμπληρώνοντας τις φόρμες επικοινωνίας ή διαμοιρασμού περιεχομένου που βρίσκονται στο disinfaux.fyi, στέλνοντας μας e-mail σε οποιαδήποτε από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που μπορείτε να βρείτε στο disinfaux.fyi κτλ…
  2. Δεδομένα που μας παραχωρείτε εσείς κατά την προσωπική μας επικοινωνία (τηλεφωνικά, μέσω social media ή δια ζώσης).
  3. Δεδομένα Analytics σχετικά με την κίνηση και επισκεψιμότητα του ιστότοπού μας, που συλλέγονται με τη χρήση first-party cookies μέσω της υπηρεσίας Matomo.

Τα δεδομένα που συλλέγονται είναι τα εξής:

  • Διεύθυνση IP (anonymized)
  • Αναγνωριστικό χρήστη – User ID (αντικαθίσταται από ένα ψευδώνυμο)
  • Ημερομηνία και ώρα επίσκεψης
  • Τίτλος της σελίδας όπου έγινε επίσκεψη (Page Title)
  • URL της σελίδας που επισκέφθηκε ο/η χρήστης/στρια (Page URL)
  • URL της σελίδας που είχε επισκεφθεί ο/η χρήστης/στρια προηγουμένως  (Referrer URL)
  • Ανάλυση οθόνης από όπου έγινε η θέαση 
  • Ώρα επίσκεψης με βάση τη ζώνη ώρας όπου βρίσκεται ο/η χρήστης/στρια
  • Αρχεία στα οποία έγινε click και κατέβηκαν από τον/την χρήστη/στρια
  • Σύνδεσμοι στους οποίους κλίκαρε ο/η χρήστης/στρια που οδηγούν σε εξωτερικές πηγές 
  • Το χρόνο που πέρασε μέχρι να φορτώσουν οι Σελίδες του ιστότοπου 
  • Τοποθεσία του/της χρήστη/στριας: χώρα, περιοχή, πόλη (κατα προσέγγιση με βάση την anonymized ip)
  • Κύρια γλώσσα του περιηγητή που χρησιμοποιείται (Accept-Language header)
  • Αναγνωριστικό του περιηγητή που χρησιμοποιείται (User-Agent header)

O λόγος που επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία της Matomo είναι ότι μας επιτρέπει να συλλέγουμε δεδομένα για τον ιστότοπό μας δίχως να διακινδυνεύει την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών/τριών μας.

Ανάμεσα στα δεδομένα που αναφέρονται παραπάνω, τα μόνο που υπό ορισμένες συνθήκες μπορούν να θεωρηθούν προσωπικά είναι η διεύθυνση Ip και το αναγνωριστικό χρήστη. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή προστασία έχουμε ενεργοποιήσει τις εξής ρυθμίσεις:

Ip anonymization: Αυτό σημαίνει ότι κάθε νέα διεύθυνση Ip αποθηκεύεται στη βάση δεδομένων (ipv4 ή ipv6 format) αφού έχουν αφαιρεθεί τα 2 τελευταία bytes. Με τον τρόπο αυτό η γεωγραφική σας θέση καταγράφεται κατά προσέγγιση. 

Αντικατάσταση του Αναγνωριστικού του Χρήστη (User Id) από ψευδώνυμο: Το αναγνωριστικό γίνεται με αυτό τον τρόπο “ψευδοανώνυμο” πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί εύκολα να ταυτοποιηθεί με έναν/μια συγκεκριμένο/η χρήστη/στρια.

Για τη συλλογή των δεδομένων αυτών η Matomo χρησιμοποιεί cookies. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά στην Πολιτική Cookies μας.

4. Σκοπός, χρήση, χρόνος, τήρηση και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παραχωρείτε (βλ. Παράγραφο 3.1, 3.2), χρησιμοποιούνται μόνο για τις ανάγκες της επικοινωνίας μαζί σας και για την καλύτερη υποστήριξη/εξυπηρέτησή σας. Δεν κοινοποιούμε, δεν διαβιβάζουμε και δεν καθιστούμε τις πληροφορίες που σας αφορούν προσιτές σε τρίτους.

Ενδέχεται να κοινοποιούμε σε τρίτα μέρη συγκεντρωτικές πληροφορίες ή πληροφορίες που δεν σας ταυτοποιούν άμεσα, για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες της πλατφόρμας μας ή για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με την πλατφόρμα μας, όπως παροχή υπηρεσιών συντήρησης, λειτουργική και μηχανογραφική εξυπηρέτηση. Παρακαλούμε σημειώστε ότι σε καμία περίπτωση δεν κοινοποιούμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε τρίτα μέρη.

Τηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την εκπλήρωση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας. Το χρονικό διάστημα αυτό δεν ξεπερνά τα 5 έτη. Εφόσον ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας, θα διαγράψουμε τα δεδομένα σας από τα ηλεκτρονικά και φυσικά μας αρχεία.

Τα Δεδομένα Analytics (βλ. Παράγραφο 3.3), συλλέγονται προκειμένου να μπορούμε να αξιολογούμε την αποτελεσματικότητα των διαφόρων λειτουργιών του site μας. 

5. Τα δικαιώματά σας σε σχέση με την επεξεργασία δεδομένων που σας αφορούν

Πρόσβαση στα δεδομένα σας: Οποτεδήποτε μας το ζητήσετε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα που μας έχετε παραχωρήσει επικοινωνώντας μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Δικαίωμα διόρθωσης: Οποτεδήποτε θελήσετε μπορείτε να διορθώσετε, συμπληρώσετε και να επικαιροποιήσετε τα δεδομένα που μας έχετε παραχωρήσει επικοινωνώντας μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Δικαίωμα διαγραφής: Εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να μας ζητήσετε τη διαγραφή των προσωπικών στοιχείων που μας έχετε παραχωρήσει επικοινωνώντας μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας εδώ.

Δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθούμε σε κάθε σχετικό αίτημά σας εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του.

Scroll up Drag View